fbpx Skip to main content

Harry Gregson-Williams groeide op in een muzikale familie. In Londen kwam hij in contact met Stanley Myers, de componist van The Deer Hunter. Hij zag in Harry een uitstekend componist. Meyers leerde hem de knepen van het vak en liet hem kennismaken met de Duitse componist Hans Zimmer. Williams trad toe tot Remote Control Productions, waar Zimmer en ook John Powell toe behoorden.

Hij componeerde de muziek voor films als Sinbad: Legend of the Seven Seas , Shrek I en II, Spy Game, Bridget Jones’s Diary en The Chronicles of Narnia. Hij werkte samen met Hans Zimmer voor de films The Prince of Egypt en The Rock. Gregson-Williams werkte ook samen met de gitarist en componist Trevor Rabin met als resultaat de films Armageddon en Enemy Of The State. Tony Scott en Jerry Bruckheimer zijn de regisseurs/producers waar hij regelmatig scores voor schrijft.

Op 20 oktober 2007 was hij te gast op de zevende editie van de World Soundtracks Awards in Gent. Hij was genomineerd voor beste componist en beste soundtrack (Shrek 3) van het jaar. Het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Dirk Brossé voerde de muziek van Gregson-Williams live op, maar Gregson-Williams mocht het orkest zelf dirigeren.

BAFTA Nominaties

2002 – Shrek (Best original score)
2009 – Metal Gear Solid 4 (Best game score)

One Comment

Leave a Reply