fbpx Skip to main content

Op 2 januari 2021 start een gloednieuw seizoen van Wie Is De Mol. Ondanks corona is het de makers dus gelukt een volledig seizoen op te nemen in het prachtige Tsjechië.

Maar wat betekent het nieuwe seizoen voor de muziek? Welke muziek gaan de makers gebruiken? Gaan we weer de bekende soundtracks horen of mogen we iets nieuws verwachten? De speciale aflevering van Moltalk op 21 december 2020 gaf alvast een kleine teaser…

De vaste muziek

Elk seizoen weer horen we een aantal vaste soundtracks. De makers gebruiken dit als pijler voor de kijker, je zit er als je deze muziek hoort ‘gelijk in’.

Deze muziek komt uit een aantal films, allen al wat oudere films, en uit een opera! Een opera? Ja, echt waar.

De Leader

De leader van het programma, waarin steevast weer een hint zit verborgen, is gemaakt met muziek uit een opera, van de Franse zanger Ugo Farell om precies te zijn. Het nummer heet Oratio, en de leader is slechts 40 seconden uit een nummer van ruim 4 minuten.

De Pijlers

De pijlers van Wie Is De Mol komen uit The Bone Collector, i Robot, Godzilla en Transformers – Revenge Of The Fallen.

The Bone Collector

Deze film uit 1999 levert met ‘Final Confrontation‘ de opening van de aflevering, waar Rik altijd verteld wat je kunt verwachten, én met ‘New York City‘ de afsluiting van de aflevering direct nadat de afvaller bekend is.

i Robot

Het horen van ‘Spiderbots‘ zal voor menig Molloot een belletje doen rinkelen. Je hoort het direct bij de terugblik en de vooruitblik van elke aflevering.

Godzilla

In 1998 kwam deze versie van Godzilla uit met de muziek van David Arnold. Op het album was een nummer te vinden ‘Looking For Clues‘… past wel erg mooi he? Als je het luistert herken je hem waarschijnlijk gelijk!

Transformers – Revenge of the Fallen

The Fallen’s Arrival‘, het is een mooie knipoog naar de afvaller. Zodra het rode scherm te zien is hoor je de eerste klanken van dit nummer, elke aflevering weer.

Enkele andere favorieten…

Naast deze vaste pijlers hebben de makers meer favorieten, waaronder:

The Crown (alle seizoenen)
Batman v Superman, met name ‘Their War Here‘ dat wordt gebruikt bij de executie
The Imitation Game, dat veel wordt gebruikt bij de molboekjes

In gesprek met…

Nic Vegter, eindredacteur van Wie Is De Mol!

Hoe komt de muziek keuze tot stand? Wat mogen we verwachten? We vragen het hem!

Het komende seizoen

De aankondiging van de nieuwe kandidaten gaf een kleine voorproef van het komende seizoen, met de muziek uit de spionage thriller TENET die veelvuldig gebruikt werd. Je hoorde bij de kandidaten het nummer ‘WINDMILLS’ en bij de beelden van Tsjechië ‘747’. Daarnaast hoorde je ook ‘The Untold II’, een neo klassiek stuk dat perfect in het straatje van Wie Is De Mol past.

De makers houden altijd veel rekening met het land waar het seizoen zich afspeelt voor de muziek keuze. China had veel Aziatische soundtracks (Kung Fu Panda, Crouching Tiger etc), Italië veel Italiaanse (Godfather, Nino Rota etc). Tsjechië staat niet perse bekend om de grote films, maar er zijn wel enkele kaskrakers opgenomen waarvan de muziek goed bij WIDM past. The Bourne Identity en de eerste Mission Impossible bijvoorbeeld, waarvan al vaak muziek te horen is geweest in WIDM, maar ook Casino Royale en The Illusionist. Wellicht horen we wederom deze soundtracks terug, maar wellicht gooien ze het over een volledige andere boeg en weten ze ons weer te verrassen. We kunnen enkel afwachten!

Ben jij benieuwd welke muziek er het komende seizoen wordt gebruikt? Abonneer je dan nú op de officiële playlist ‘De Muziek van Wie Is De Mol‘, ik update hem zo snel mogelijk na iedere aflevering.

Op zoek naar een nummer?

Ben je na een aflevering op zoek naar een bepaald nummer welke je zo 1,2,3 niet kunt vinden in de playlist? Vraag het hieronder via het formulier.

    One Comment

    Leave a Reply