fbpx Skip to main content

Seizoen 21 van Wie Is De Mol zit erop, Renée Fokker is De Mol. Tijd om terug te blikken op de muziek van het seizoen!

Wij Molloten zijn verwend het afgelopen jaar. Na een te gek seizoen in China, waar Rob Dekay de Mol bleek te zijn, werden we in het najaar van 2020 getrakteerd op een jubileum seizoen in Toscane, Italië waar Jeroen Kijk In De Vegte de Mol mocht zijn. De wachttijd was kort, want ondanks de Corona pandemie was het de makers gelukt een ‘normaal’ seizoen in het prachtige Tsjechië op te nemen waardoor de lockdown elke zaterdagavond weer iets werd verzacht. Het was (vond ik persoonlijk) een heerlijk seizoen met veel actie, veel verdachten, een goede Mol (hallo laagste pot ooit, ook dankzij Charlotte) maar bovenal heel veel prachtige muziek!

Het seizoen begon met muziek van Secession Studios, hun album The Untold II was gebruikt om de kandidaten aan te kondigen en werd ook gelijk gebruikt aan het begin van de allereerste aflevering waar De Mol gelijk goed aan het werk ging. Die aflevering hoorde we ook een aantal bekende soundtracks welke vaker gebruikt zijn door de makers, zoals Mission Impossible: Fallout (Lorne Balfe), Pain & Gain (Steve Jablonsky) en Fantastic Beasts and Where To Find Them (James Newton Howard). Maar er was ook nieuw werk te horen, met als meest opvallende Ludwig Göransson’s score voor TENET, zoals hoofd editing Nic Vegter al beloofde in het gesprek in de radioshow.

Ook in aflevering 2 en 3 kwamen oude bekende voorbij, zoals Divergent (Junkie XL), Houdini (John Debney) en IT (Benjamin Wallfisch) samen met de echte Wie Is De Mol klassiekers die elk seizoen weer gebruikt worden.

Vanaf aflevering 4 kwam er steeds meer nieuw materiaal voorbij, waar ik persoonlijk erg blij van wordt natuurlijk. We hoorden John Murphy & Underworld’s samenwerking voor Sunshine, Oscar winnaar Parasite (Jung Jae Il) maar ook (denk ik) een nieuwe favoriet van de makers: The Queen’s Gambit (Carlos Rafael Rivera). Deze heerlijke score was voor het eerst te horen in aflevering 4, maar is daarna nog vele malen terug gekomen. Het is dan ook een score die perfect bij Wie Is De Mol past in mijn ogen (of moet ik oren zeggen).

Gaandeweg het seizoen hebben we nog veel meer moois te horen gekregen, en zoals altijd kun je alles natuurlijk terug horen in mijn playlist ‘De muziek van Wie Is De Mol’ op Spotify. Van WIDM favorieten als The Crown (bijna heel de score van seizoen 4 is gebruikt in aflevering 9) tot Batman v Superman: Dawn Of Justice (hallo executie), maar ook de te gekke muziek van Disney+ hitserie The Mandalorian (Ludwig Göransson), Peaky Blinders (Antony Genn & Martin Slattery) en Oblivion (M83) zijn te horen geweest.

De Mol is dus weer even bovengronds, maar hoe lang het duurt voor deze weer ondergronds gaat weten we niet. Door de Corona pandemie is het nog niet zeker wanneer het volgende seizoen opgenomen kan worden en of ze de vaste startdatum van januari gaan halen. Gelukkig kunnen we nog even vooruit, want op 13 maart start het nieuwe programma De Verraders op RTL4. De Verraders komt van dezelfde makers als Wie Is De Mol en is gebaseerd op het populaire gezelschapsspel Weerwolven van Wakkerdam. Ik ben zelf erg benieuwd of hier ook weer zulke mooie muziek in gebruikt gaat worden… zoja, dan komt er ook zeker weer een playlist voor op Spotify! Daarnaast begint op zondag 20 maart ook de Belgische (originele) versie De Mol weer.

Abonneer je nu op de playlist De muziek van Wie Is De Mol en geniet na van het heerlijke seizoen met de prachtige muziek!

Leave a Reply