fbpx Skip to main content

Alan Menken groeide op in New Rochelle, in de staat New York, en toonde tijdens zijn jeugd al een grote muzikale ontwikkeling. Hoewel hij wel piano en viool leerde spelen werd hij pas na zijn studie aan de New York University professioneel muzikant. Zijn eerste succes was Little Shop of Horrors in 1982, welke hij samen met Howard Ashman heeft geschreven. Samen met Ashman zou hij Disney van nieuw elan voorzien in de jaren ’80 en ’90 met hun fantastische muziek voor onder andere The Little Mermaid en Beauty And The Beast.

Met zijn muziek won Menken ontzettend veel awards, en zelfs een prestigieuze EGOT. EGOT staat voor Emmy (televisie), Grammy (muziek), Oscar (Academy Awards) en Tony (theater). Maar naast een EGOT, won hij ook een Razzie (Raspberry Award) voor slechtste muziek. Dat kunnen hem maar weinigen navertellen…

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

Leave a Reply