fbpx Skip to main content

Zonder Alan Menken hadden de Disney animatie films vanaf de jaren ’80, en daarmee voor velen hun jeugd, volledig anders geklonken. Na de uiterst succesvolle animatie jaren in de eerste helft van de 20e eeuw, was Disney enigzins in verval geraakt. De films scoorden niet en de parken werden steeds minder bezocht. Tot daar een nieuwe generatie animators opkwam die de animatie films nieuw leven in bliezen met The Little Mermaid.

Alan Menken groeide op in New Rochelle, in de staat New York, en toonde tijdens zijn jeugd al een grote muzikale ontwikkeling. Hoewel hij wel piano en viool leerde spelen werd hij pas na zijn studie aan de New York University professioneel musicus. Zijn eerste succes was Little Shop of Horrors in 1982, welke hij samen met Howard Ashman heeft geschreven. De nieuwe Disney animatie films zouden musicals worden en Howard Ashman werd gevraagd de teksten voor de liedjes te schrijven, waarna hij gelijk tegen Menken zei: jij moet de muziek schrijven.

Maar hoe kwam deze uiterst succesvolle, en met awards overladen, samenwerking tot stand en hoe hebben de twee mannen elkaar leren kennen?

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply