fbpx Skip to main content

Alan Silvestri is een gerenommeerde Amerikaanse componist, bekend geworden dankzij zijn scores voor Back To The Future, Forrest Gump, The Polar Express en The Bodyguard. Bij het jonge publiek is hij echter vooral bekend als de componist van The Avengers, de machtige superhelden van Marvel die de bioscoopzalen met overmacht voor zich hebben gewonnen.

In 2019 kwam zijn album uit met de muziek van Avengers: Endgame, de grootste film aller tijden op dit moment. Hij schreef de muziek voor Avengers: Infinity War & Endgame in een keer en nam deze, met een korte onderbreking voor Ready Player One, gelijk daarna op. Het thema van The Avengers schreef Silvestri al voor de eerste film van de reeks, uitgekomen in 2012. Het is een thema dat je mee kunt zingen en bij veel mensen niet uit hun hoofd te krijgen was na het zien van de films. Een regelrechte klassieker in de wereld van iconische filmmuziek. Maar herinnert hij zich nog hoe hij dit thema bedacht?

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply