fbpx Skip to main content

Hij is een van de meestgevraagde componisten ter wereld: Alexandre Desplat. Desplat is het meest bekend met zijn filmmuziek in de tweedelige Harry Potter en de Relieken van de Dood films, The Twilight Saga: New MoonGodzillaThe King’s SpeechThe Curious Case of Benjamin ButtonArgoThe Grand Budapest Hotel en The Shape of Water. Met de 2 laatstgenoemde films won hij in 2015 en 2018 de Oscar voor beste filmmuziek.

Desplat is geboren en getogen in Frankrijk en begon logischerwijs dan ook met componeren voor Franse films. Hij droomde wel altijd van Hollywood en de grote films die daar gemaakt werden. Hij dacht onbewust, maar volgens zijn vrienden en familie was het al vroeg duidelijk dat Desplat naar de VS zou vertrekken en een grote carriere tegemoet ging…

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply