fbpx Skip to main content

Anne Nikitin is het best bekend voor haar werk aan de films American Animals en The Imposter. Anne is geboren in Canada en groeide op in verschillende landen over de hele wereld. Ze verdiepte zich in boeken en avant-garde muziek terwijl ze Compositie en Engelse Literatuur studeerde aan de McGill Universiteit in Montreal, en werd bekroond met een Socan prijs voor Jonge Componisten van Canada.

Ze voltooide haar Master in Compositie voor het Scherm aan het Royal College of Music in Londen waar ze studeerde met Dario Marianelli, Gabriel Yared, en George Fenton assisteerde. Haar geluksdag kwam in 2006, toen ze het BBC New Talent, New TV Composers programma won en stukken ging componeren voor grote Britse en Amerikaanse omroepen. Onlangs schreef ze de muziek voor The Dropout, en zo vond ze het geluid voor die serie.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

Leave a Reply