fbpx Skip to main content

Hij is een van de meest productieve componisten uit Hollywood, Bear McCreary. Je kunt hem kennen van de muziek van Godzilla: King Of Monsters, The Walking Dead, Agents Of Shield, Rim Of The World, God Of War, Outlander, The Professor and the Madman en nog veel en veel meer.

Bear begon zijn carriere als de rechterhand van dé Elmer Bernstein. Bernstein, een van de meest legendarische componisten uit de geschiedenis van klassiekers als To Kill A Mockingbird, Ghostbusters en The Magnificent Seven, was de mentor en levenslange vriend van Bear. Een van de zaken die Bear geleerd heeft door het overlijden van Bernstein is om goed nieuws nooit uit te stellen, want door dit te doen heeft hij zijn mentor nooit kunnen vertellen dat hij ook mocht gaan componeren voor een film.

Recentelijk deed Bear McCreary de muziek voor Godzilla: King Of Monsters, de tweede film uit de nieuwe Godzilla reeks. Godzilla’s muzikale thema bestaat al decennia lang, en het was voor Bear van belang dit thema voort te zetten…

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply