fbpx Skip to main content

Benjamin Wallfisch is een Brits componist en dirigent. Hij begon op vijfjarige leeftijd met piano spelen en schreef zijn eerste composities nog in de kinderschoenen.

Als dirigent was hij bij verschillende orkesten actief, waaronder het BBC Symphony Orchestra, London Symphony Orchestra, Philharmonia Orchestra, Sydney Symphony Orchestra en het Los Angeles Philharmonic Orchestra. Als dirigent voor filmmuziek was hij het meest actief voor componist Dario Marianelli, waarvan de film Pride and Prejudice de eerste was. In 2013 schreef hij extra muziek voor Hans Zimmer aan de film 12 Years a Slave. Het was de samenwerking met Zimmer die hem verder bracht in de wereld van de filmmuziek, want hij werkte ook samen met Zimmer aan o.a. Dunkirk en Blade Runner: 2049.

Later mocht Wallfisch het ook solo gaan proberen, en schreef hij de muziek voor meerdere horror films zoals It & It Chapter Two, The Invisible Man en Annebelle: Creation. Maar toen hij gevraagd werd om de muziek voor het superhelden spektakel SHAZAM te schreven, bleek het een vervulling van een levenslange droom.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply