fbpx Skip to main content

Bruce Broughton is een Amerikaanse componist van televisie-, film- en videogamescores en eigen concerten. Hij heeft gedurende zijn uitgebreide carrière verschillende veelgeprezen soundtracks gecomponeerd en heeft veel stukken bijgedragen aan muziekarchieven. Bijvoorbeeld de 1994 versie van de 20th Century Fox fanfare, en het dirigeren van het Cinergi Pictures logo gecomponeerd door Jerry Goldsmith. Hij heeft tien Emmy Awards gewonnen en is genomineerd voor de Academy Award voor Best Original Score.

Broughton’s nummer “Alone Yet Not Alone”, uit de gelijknamige film, was oorspronkelijk genomineerd voor een Oscar voor Best Original Song bij de 86e Academy Awards in 2014. Maar op 29 januari 2014 werd de nominatie ingetrokken nadat de Academy ontdekte dat Broughton, een voormalig Academy-gouverneur die op dat moment lid was van het uitvoerend comité van de muziektak van de Academy, ongepast contact had opgenomen met andere leden van de tak.

‘Hoe goedbedoeld de communicatie ook is, iemands positie als voormalig gouverneur en huidig lid van het uitvoerend comité gebruiken om zijn eigen Oscarinzending persoonlijk te promoten wekt de schijn van een oneerlijk voordeel’, zei Cheryl Boone Isaacs, de voorzitter van de Academy, in een verklaring. Niet iedereen was het eens met de acties van de Academy.

Academy Awards (Oscars) Nominaties

1986 – Silverado (Best Original Score)
2014 – Alone Yet Not Alone (Best Original Song) Ingetrokken voor de uitreiking

One Comment

Leave a Reply