fbpx Skip to main content

Carter Burwell maakte de muziek voor alle films van Joel en Ethan Coen. Ook de muziek van alle films van Spike Jonze werd gecomponeerd door Burwell.

Burwell studeerde aan de King School in Stamford en aan Harvard College. Na zijn studieperiode werd hij componist. Zijn eerste film was Blood Simple van Joel en Ethan Coen. In het begin van zijn carrière werkte hij bijna alleen voor de broers Coen. In 2000 werd Burwell genomineerd voor een BAFTA Award in de categorie Beste Filmmuziek voor de film O Brother, Where Art Thou? van wederom, de broers Coen.

De laatste jaren componeerde hij ook de muziek voor Before the Devil Knows You’re Dead, In Bruges en Twilight. In 2018 ontving hij zijn eerste Oscar-nominatie voor zijn muziek voor de film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

In gesprek met Score The Podcast vertelt Burwell over zijn ervaring met de Coen Broers en beantwoord hij de vraag, hebben we hun laatste film al gezien?

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply