fbpx Skip to main content

De Canadese Christophe Beck studeerde muziek aan de universiteit van Yale én aan die van Southern California. Hij specialiseerde in filmmuziek en kreeg o.a. les van de legendarische Jerry Goldsmith. Hij begon zijn carrière in 1997 met de hit serie Buffy The Vampire Slayer, waar hij een Emmy award voor won.

Beck heeft meerdere grote successen op zijn naam staan, waaronder de Ant-Man films en de Disney animatiefilm Frozen. Maar zoals elke componist heeft ook Beck muziek geschreven voor films die niet het succes werden waar van tevoren op werd gehoopt. Een van die films is Edge Of Tomorrow, met Tom Cruise in de hoofdrol. De film, gebaseerd op een manga comic, onderging meerdere naamsveranderingen waardoor het niet aansloeg bij het publiek. Maar na de dvd release, werd het toch een echte culthit. Hoe was het voor Beck om aan de film te werken?

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply