fbpx Skip to main content

De Amerikaanse componist Christopher Lennertz studeerde aan de Thornton School of Music en University of Southern California in Los Angeles, waar hij onder meer les kreeg van de legendarische componist Elmer Bernstein. Lennertz componeerde onder meer de muziek voor The Boys, Alvin And The Chipmunks, Supernatural en de Mass Effect games.

Tijdens zijn studie wist Lennertz nog niet goed welke richting hij op wilde, tot hij op uitnodiging van een van zijn leraren een scoring sessie bijwoonde. Tot hij de ruimte binnen liep had Lennertz geen idee dat de scoring sessie met de legendarische filmcomponist Henry Mancini was. Hoe Mancini terplekke een cue herschreef en opnieuw arrangeerde overtuigde Lennert… dit wil ik ook doen!

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply