fbpx Skip to main content

De Italiaanse Dario Marianelli studeerde piano en componeren in Florence en Londen. Na zijn afstuderen werkte hij een jaar als componist aan de Guildhall School of Music and Drama.

In 1994 begon hij met het componeren van filmmuziek. Zijn bekendste scores zijn die voor Pride & Prejudice, V for Vendetta en Atonement. Marianelli won verschillende filmprijzen, waaronder een Academy Award voor de filmmuziek van Atonement. Met deze film won hij ook een Golden Globe.

In een artikel uit 2019 over het componeren van filmmuziek zei hij: ‘Professioneel muziek schrijven is een zware bezigheid, en schrijven voor media is zeker niet voor bangeriken. Je moet kunnen genieten van de pijn, om met succes te kunnen doorgaan. Ik denk dat een van de moeilijkste dingen om mee om te gaan, de angst is die voortkomt uit het feit dat je je in een behoorlijk kwetsbare positie bevindt.’

Het lijkt ook dat Keira Knightley hem geluk brengt, want in alledrie de films waarvan zijn score een Academy Award nominatie ontving, speelde zij de hoofdrol.

Academy Awards (Oscars) Nominaties

2006 – Pride & Prejudice (Best Original Score)
2008 – Atonement (Best Original Score)
2013 – Anna Karenina (Best Original Score)

One Comment

Leave a Reply