fbpx Skip to main content

David Arnold begon zijn carrière in 1993 met de film The Young Americans. Op jonge leeftijd was Arnold al James Bond-fan en ook fan van John Barry, componist van de eerste Bond films. Kort voor zijn eerste officiële James Bond soundtrack in november 1997, bracht David Arnold al een James Bond coveralbum uit, genaamd Shaken and Stirred: The David Arnold James Bond Project. Kort daarna kreeg Arnold de opdracht voor zijn eerste van vijf Bond films, Tomorrow Never Dies. Later volgden The World Is Not Enough, Die Another Day, Casino Royale en Quantum Of Solace.

In de jaren ’90 werkte Arnold ook meerdere keren samen met Roland Emmerich, onder andere voor Independence Day. De druk om die score op tijd af te krijgen was immens, zo immens dat Arnold vast liep in zijn creatieve proces. Tot het in een droom het thema opeens tot hem kwam…

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply