fbpx Skip to main content

David Arnold was als kleine jongen al fan van James Bond en de componist van die iconische tune, John Barry. Arnold begon zijn carriere in 1993 met de muziek voor The Young Americans, en mocht al snel grote producties scoren als Independence Day, Godzilla en A Life Less Ordinary.

Arnold werkt vanuit de legendarische Air studios in London, waar hij een vaste ruimte huurt en ook vaak bijspringt als producer voor andere opnames.

Hij componeerde in totaal de muziek van vijf James Bond films: Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough, Die Another Day, Casino Royal en Quantum of Solace. Naar eigen zeggen is hij nog niet klaar met 007 en zou hij graag nog een Bond film scoren. In gesprek met de mannen van Score the Podcast legt hij uit hoe hij de ‘Bond-gig’ gekregen heeft…

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply