fbpx Skip to main content

David Newman werd geboren op 11 maart 1954, als zoon van de in Mississippi geboren Martha Louis en Hollywood componist Alfred Newman. Hij is de oudere broer van Thomas Newman, Maria Newman en de neef van Randy Newman, die allen ook componist zijn. Newman is een volleerd violist, en succesvol concert dirigent, en werd opgeleid aan de Universiteit van Zuid Californië. Van eind jaren ’70 tot begin jaren ’80 speelde hij viool op de meeste van John Williams’ L.A. scoring sessies, en schrijft hem toe dat hij veel heeft geleerd over film-muziek compositie.

Die kennis komt goed uit nu live concerten van filmmuziek ontzettend populair zijn. Newman wordt vaak gevraagd als dirigent voor deze concerten, en dan met name John Williams concerten. De muziek van Williams kenmerkt zich door de vele verschillende melodieën, iets dat het erg moeilijk maakt om te dirigeren.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply