fbpx Skip to main content

David Newman werd geboren op 11 maart 1954 in Los Angeles, Californië, als zoon van de in Mississippi geboren Martha Louis en Hollywood componist Alfred Newman. Hij is de oudere broer van Thomas Newman, Maria Newman en de neef van Randy Newman, die allen ook componist zijn. Newman is een volleerd violist, en succesvol concert dirigent, en werd opgeleid aan de Universiteit van Zuid Californië. Van eind jaren ’70 tot begin jaren ’80 speelde hij viool op de meeste van John Williams’ L.A. scoring sessies, en schrijft hem toe dat hij veel heeft geleerd over film-muziek compositie.

David Newman heeft veel muziek voor films geschreven, maar minstens net zo veel gedirigeerd. Hij werkt vaak in de concertzaal van Fox Studios, vernoemd naar zijn legendarische vader: de Newman Scoring Stage. Zijn vader heeft een van de meest bekende studio intro’s ooit geschreven, die voor 20th Century Fox. De originele opname van zijn vader wordt nu niet meer gebruikt, maar David mocht wel de nieuwe versie hiervan dirigeren. Hij vertelt nog steeds met ontzettend veel trots over het iconische muziekstuk van zijn vader.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply