fbpx Skip to main content

Germaine Franco is de eerste Latina-componist die is uitgenodigd voor de muziektak van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences en die de Annie Award heeft ontvangen. Zij is de eerste vrouwelijke componist die door DreamWorks Animation en Pixar is ingehuurd. Tijdens de 2018 ASCAP Screen Music Awards werd Franco erkend met de Shirley Walker Award. Univision eerde Germaine Franco op Internationale Vrouwendag 2018 als een van de “15 Latinas Who Are Changing The World As We Know It”, naast Rita Moreno, en Emma Gonzalez.

Franco is inmiddels bekend van Encanto, Coco en Dora And The Last City Of Gold, maar voor ze definitief doorbrak moest ze nogal wat zaken overwinnen. Ze begon heel simpel, door koffie te zetten op de muziek afdeling van Ice Age. Klinkt wellicht als een lullige start, maar velen zijn zo begonnen. Een soort ‘fly on the wall’, waarbij je ontzettend veel leert door gewoon aanwezig te zijn en te luisteren.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

Leave a Reply