fbpx Skip to main content

De Brit Harry Gregson-Williams kun je kennen van Shrek, The Chronicles of Narnia, The Martian en nog vele andere prachtige films en scores. Hij groeide op in een muzikale familie en volgde in zijn jeugd viool-en pianolessen. Na zijn studies aan de Guildhall School of Music and Drama heeft hij een tijdlang les gegeven aan Afrikaanse kinderen.

Terug in Londen kwam hij in contact met Stanley Myers, de componist van The Deer Hunter en hij zag in Harry een uitstekend componist. Meyers leerde hem de knepen van het vak en liet hem kennismaken met Hans Zimmer. Williams trad toe tot Media Ventures (nu bekend als Remote Control Productions), het productiebedrijf van Zimmer waar zoveel anderen ook zijn doorgebroken.

Elke componist werkt op een andere manier bij het schrijven van een score. Sommigen starten op de computer, anderen juist met de cello. Harry Gregson-Williams begint altijd op de piano. Hoe zijn proces eruit ziet vanaf het moment dat hij gaat zitten, legt hij uit aan de hand van zijn muziek voor Prince Of Persia.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

2 Comments

Leave a Reply