fbpx Skip to main content

Heitor Pereira is een Braziliaanse componist, die jarenlang de gitarist van de band Simply Red was. Daarnaast heeft hij ook samengewerkt met Sergio Mendes, Bryan Adams, Elton John en Nelly Furtado. Tot hij aan het eind van de jaren ’90 Hans Zimmer tegen het lijf liep, die hem een baan aanbood bij zijn legendarische Remote Control Productions.

Een van zijn eerste samenwerkingen met Zimmer was in 2000 op het soundtrackalbum ‘Gladiator’ als muzikant met zijn akoestische gitaar. Een jaar later schreef hij samen met Zimmer de filmmuziek voor de film ‘Riding in Cars with Boys’. Hij won drie¬†ASCAP Awards met de films ‘Beverly Hills Chihuahua’, ‘Despicable Me’ en ‘De Smurfen’.

In het proces van filmmaken komt het soms voor dat iedereen de muziek geweldig vindt, maar de producer van de film niet. En de producer heeft het uiteindelijk als geldschieter voor het zeggen. Hoe ga je daar als componist mee om? In gesprek met de mannen van Score The Podcast verteld Heitor Pereira hoe hij dat doet…

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply