fbpx Skip to main content

Henry Jackman is een Britse filmcomponist met een gevarieerde muzikale achtergrond. Zijn roost liggen in de klassieke training van St Paul’s Cathedral Choir School, Eton College, Framlingham College en de Universiteit van Oxford. Onder motivatie van zijn vader doorliep hij de volledige klassieke muzikale training van alle scholen, soms met frisse tegenzin. Toen hij ouder werd begon hij te rebelleren tegen zijn klassieke training en begon hij met het produceren van Drum & Bass muziek.

Het was Hans Zimmer die hem uiteindelijk overhaalde zijn uitgebreide kennis te gebruiken voor filmmuziek. In films als Puss In Boots, Wreck It Ralph, en X-Men First Class is zijn klassieke training zeer goed te horen, maar er is een film waar zijn Drum & Bass ervaring zeer handig van pas kwam…

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

2 Comments

Leave a Reply