fbpx Skip to main content

Hesham Nazih is een Egyptische componist die bekend staat om zijn blend van authentieke melodieën met hedendaagse muziek. Nazih heeft een meer dan 20 jaar durende carrière opgebouwd en heeft meer dan 40 bekroonde soundtracks van kaskrakers die de Egyptische kassa’s domineerden. Hij beleeft momenteel zijn wereldwijde doorbraak door zijn score voor de Marvel serie Moon Knight.

De serie volgt Steven Grant, die ontdekt dat hij de krachten van een Egyptische maangod heeft gekregen. Maar hij komt er al snel achter dat deze nieuwe krachten zowel een zegen als een vloek kunnen zijn voor zijn onrustige leven. Nazih tekent een heerlijke en typische Marvel score op die bol staat van de Egyptische invloeden en geluiden. Maar hoe creëer je momentum in een score met zoveel authentieke instrumenten?

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

Leave a Reply