fbpx Skip to main content

De goedlachse en uiterst vriendelijke Hildur Guðnadóttir schrijft muziek die je wellicht niet snel bij haar verwacht: donker, drijvend en angstaanjagend. Wellicht komt dit door haar IJslandse achtergrond, andere IJslandse componisten zoals haar (tot aan zijn overlijden) leermeerster Johann Johannsson hanteren vaak ook een donker geluid.

Hildur heeft zo’n beetje alle awards gewonnen voor haar muziek voor Joker, waarin Joaquin Phoenix een duistere origin neerzet van het bekende personage uit de Batman wereld. Voor de film begon Hildur al vroeg met het schrijven van de muziek, nog voor er beelden waren geschoten zelfs. Het hielp Phoenix uiteindelijk perfect om zich het personage eigen te maken, wat hem uiteindelijk de Oscar voor beste acteur opleverde. De muziek voor de toilet scene was zelfs al geschreven vóór de scene werd opgenomen, dus Phoenix danst echt op die muziek. Wellicht de reden dat Hildur ook de Oscar voor beste muziek won…

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply