fbpx Skip to main content

Howard Shore is een Canadese componist, met name bekend vanwege zijn Oscar winnende scores voor de Middle Earth saga: Lord Of The Rings & The Hobbit. Shore studeerde aan het Berklee College of Music in Boston. Van 1969 tot 1972 trad hij op met een groep genaamd Lighthouse. Voor de televisieshow Saturday Night Live verzorgde hij eind jaren ’70 de muziek.

Naast zijn magnum opus die Lord Of The Rings heet, heeft Shore ook regelmatig gewerkt met regisseur Martin Scorsese voor onder andere de films The Aviator, The Departed, Gangs of New York en Hugo. Hun kennismaking berust op louter toeval.

Zijn muziek voor Lord Of The Rings is een leidraad door de gehele saga heen. In het immense verhaal met alle personages, is de muziek bij uitstek geschikt om duiding te brengen in het verhaal.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

Leave a Reply