fbpx Skip to main content

Isobel Waller-Bridge is een Britse componist en muzikant. Waller-Bridge studeerde muziek aan de Universiteit van Edinburgh en King’s College London. Daarna kreeg ze een beurs aan de Royal Academy of Music.

Waller-Bridge is bekend als componiste van de BBC-comedy-dramaserie Fleabag, geschreven door en met in de hoofdrol haar zus, Phoebe Waller-Bridge. Ze schreef ook de score voor de speelfilm Vita and Virginia. Ze heeft opgetreden in concertzalen in Londen, zoals in het St James Theatre en Union Chapel. In 2016 verscheen haar muziek op albums met de IJslandse componisten Ólafur Arnalds en Jóhann Jóhannsson.

Ze houdt ervan om speels om te gaan met haar scores en verstopt Easter Eggs in al haar scores, die ze vindt in allerlei hoeken en gaten. Van haar auto tot speelgoed, inspiratie zit in een klein hoekje.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply