fbpx Skip to main content

Jeff Cardoni is vooral bekend van zijn werk aan televisieprojecten zoals CSI: Miami, Silicon Valley en The Defenders en filmmuziek voor Step Up: All In, The Vicious Kind, Just Friends en Firehouse Dog. Cardoni studeerde vanaf zijn 7e al klassieke piano. Toen hij op tournee was met Alien Crime Syndicate, stelde de manager van de groep voor dat hij zich inschreef voor een cursus filmmuziek aan de UCLA. Het waren deze cursussen die Cardoni’s interesse in de filmmuziekindustrie wekten.

Cardoni heeft verklaard dat zijn klassieke opleiding zijn compositiestijl sterk heeft beïnvloed. Waar veel componisten de voorkeur geven aan computertechnologie in hun workflows, werkt hij liever met muziekinstrumenten. Hij schrijft de muziek met de hand uit, zoals ook Howard Shore dat doet, en verkiest altijd de melodie boven, zoals hij het noemt, ‘onnodig gefrutsel’ eromheen. Afhankelijk van het project staat Cardoni erom bekend een verscheidenheid aan unieke instrumenten te gebruiken, waaronder gebogen xylofoons, gebogen zagen en autoharpen.

Het begin voor Cardoni was niet makkelijk. Hij bleef stug proberen om door te breken in de filmmuziek maar het lukte maar niet. Net toen hij op het punt stond het op te geven, kwam daar het aanbod om de muziek voor CSI Miami te schrijven.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply