fbpx Skip to main content

Jeff Russo is een veelzijdig muzikant. Componist, songwriter, gitarist, vocalist en producer. Hij is een founding member van de rockbands Tonic en Low Stars.

Zijn eerste soundtrack neemt hij op in 2009 voor de televisie serie The Unusuals en al snel volgen vele andere, zoals Hostages, Power en Star Trek: Discovery. Maar zijn grootste succes en ook zijn grote doorbraak is Fargo.

Fargo is een populaire tv serie gebaseerd op de gelijknamige film van de Coen Brothers uit 1996. Een succesvolle film, want Fargo was populair bij zowel het publiek als de recensenten. Een hele kluif om aan te beginnen, want ook de originele score van Carter Burwell was een hit. De Coen Brothers hebben sowieso een heel eigen geluid en een eigen stijl, en die mix vinden was een pittige uitdaging voor Russo.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

3 Comments

Leave a Reply