fbpx Skip to main content

John Ottman is een beetje een vreemde eend in de bijt in Hollywood, naast componist is hij namelijk ook een veelgevraagd editor. Het liefst zou hij enkel nog muziek componeren, maar veel regisseurs waar hij mee samen werkt (zoals Bryan Singer) zeggen dat hij enkel de muziek mag doen als hij óók de editing voor zijn rekening neemt. En om het verhaal compleet te maken, voor zijn editing voor Bohemian Rhapsody won hij ook nog eens een Oscar terwijl hij als componist nog nooit genomineerd is geweest.

De naam is al gevallen, Bryan Singer. Ottman is met name bekend vanwege zijn uitgebreide samenwerking met de regisseur voor o.a. The Usual Suspects, X-Men 2 en Superman Returns.

Vanwege zijn werk als editor heeft Ottman een unieke kijk op het verhaal en ziet hij vaak nog diepere connecties dan wanneer hij enkel de componist is. In gesprek met de mannen van Score The Podcast gaat Ottman dieper in op het belang van chemie tussen acteurs.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply