fbpx Skip to main content

John Powell is geen vreemde als het aankomt op het scoren van grote films. Wat te denken van Shrek, How To Train Your Dragon of The Bourne saga. Maar als Disney bij je aanklopt en vraagt of je de nieuwe Star Wars origin film over Han Solo wilt scoren, slik je wel even twee keer.

Voor Powell zelf was maar een ding belangrijk, betekende dit dat hij met zijn grote held John Williams mocht samen werken of werd het een solo score? Het eerste was waar, want als een van de meest geliefde Star Wars personages zijn eigen film krijgt, wordt de grote meester ingevlogen om hem van een eigen thema te voorzien. Powell keek zijn ogen (en oren) uit. De manier van schrijven van Williams is iets dat hij nog nooit had gezien.

Daar lag gelijk ook de uitdaging, want hoe kun je een grootheid als John Williams aanvullen? Het lukte Powell en hij kreeg uiteindelijk de ultieme beloning: de goedkeuring van Williams.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply