fbpx Skip to main content

Joseph Trapanese is een componist die ook erg veel achter de schermen werkt als producer van scores voor grote artiesten die niet vaak in film werken, zoals Daft Punk en M83. Verder is hij bekend van zijn werk voor To What Remains, The Witcher en Shadow And Bone. Hij maakte ook deel uit van Remote Controle Productions, de studio van Hans Zimmer.

Trapanese begon zijn carrière als componist door samen te werken met Daft Punk aan de soundtrack voor de Walt Disney Pictures film Tron: Legacy. Zijn arrangementen voor de soundtrack zijn beschreven als ‘resoluut groots’ en ‘opzwepend… onheilspellend, hypnotiserend’.

Naast film voor muziek, schrijft Trapanese ook veel voor theater. De muziek die Trapanese heeft geproduceerd voor het theater wordt voornamelijk uitgevoerd in New York City, met name in producties van The Actors Company Theatre. Recente producties waarvoor hij muziek heeft gemaakt zijn The Cocktail Party, Incident at Vichy en The Sea.

In zijn inmiddels rijke carriere is Trapanese genomineerd voor de IMFCA Award, Discovery Of The Year op het jaarlijkse Gentse World Soundtrack Academy Awards, ASCAP Composer’s Choice Awards en een Saturn Award. Hij won de Black Reel Award voor beste score voor Straight Outta Compton.

One Comment

Leave a Reply