fbpx Skip to main content

Justin Hurwitz is inmiddels een gerenommeerd componist. Maar toen hij zijn bandje stopzette om te gaan componeren, was het toch spannend. Hurwitz is met name bekend vanwege zijn vele samenwerkingen met regisseur Damien Chazelle: La La Land, First Man en Whiplash. Voor zijn muziek voor La La Land ontving Hurwitz vele awards, waaronder een Oscar.

Hurwitz studeerde samen met Chazelle aan Harvard. Ze speelden in dezelfde band en waren samen huisgenoten. Samen werkten zij aan een studiefilm, die later werd uitgebracht als Guy and Madeline on a Park Bench in 2009. Vervolgens schreef Hurwitz voor Chazelle ook de originele filmmuziek van de films Whiplash (2014) en La La Land (2016). Hurwitz zegde zijn deelname aan de eerdergenoemde band op om zich volledig te richten op het scoren van films. Achteraf gezien een goede keuze, maar op het moment zelf voelde Hurwitz zich er niet helemaal goed bij…

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply