fbpx Skip to main content

Justin Hurwitz ken je voornamelijk van zijn samenwerking met regisseur Damien Chapelle (La La Land, First Man, Whiplash).

Hurwitz studeerde samen met Chazelle aan Harvard, ze speelden in dezelfde band en waren samen huisgenoten. Samen werkten zij aan een studiefilm, die later werd uitgebracht als ‘Guy and Madeline on a Park Bench’. Vervolgens schreef Hurwitz voor Chazelle ook de originele filmmuziek van de films ‘Whiplash’ en ‘La La Land’, waarvoor hij de Oscar voor beste originele muziek en beste originele nummer (City Of Stars) won.

Na het succes van La La Land kwam het duo wederom tot elkaar voor ‘First Man’, het verhaal over de eerste man die voet zette op de maan; Neil Armstrong. Voor de muziek van First Man maakte Hurwitz gebruik van een Theremin, omdat dit het favoriete instrument van Armstrong was en de muziek zo een persoonlijke lading kreeg. Voor de muziek tijdens het docken van de ruimte vaartuigen haalde Hurwitz inspiratie uit een beroemde sci-fi film…

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

Leave a Reply