fbpx Skip to main content

Vandaag laat ik je kennis maken met Kris Bowers, een Amerikaanse Emmy & Grammy genomineerde componist. Je kunt Bowers kennen van Netflix shows Dear White People en When They See Us, maar ook van de Oscar winnende film Green Book.

Zijn ouders, beiden geen muzikanten, vonden dat het goed was voor Kris om muziek te leren. Al voor hij geboren werd hadden ze besloten dat hij muziek les zou krijgen. Of hij er nou wat mee zou doen later of niet, het was in ieder geval goed voor zijn ontwikkeling en dus kreeg hij vanaf zijn 4e pianoles. Zijn vader werkte in de tv wereld als schrijver voor shows als What’s Happening en Keenan & Kel. Door deze connectie viel hij al vroeg voor filmmuziek en vertelde hij zijn ouders, dit is wat ik zal gaan doen. Hij ging naar het conservatorium om jazz piano te leren en later de overgang naar film te maken. Maar waardoor trok filmmuziek hem zo zeer?

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

2 Comments

Leave a Reply