fbpx Skip to main content

Kyle Dixon & Michael Stein zijn een componisten duo uit Austin, Texas. Samen met Adam Jones en Mark Donica zijn zij in 2009 de band Survive begonnen.

Het kwartet uit Austin produceert al bijna een decennium lang synth-zware, door horror-scores beïnvloede composities. Ze verkennen deze thema’s via drummachines en analoge synths op verschillende releases en bijdragen aan soundtracks zoals de veelgeprezen indie-horrorfilm The Guest.

Toen de Duffer Brothers met het idee voor Stranger Things kwamen, maakten zij een trailer om de studios te overtuigen. De trailer waardoor Netflix uiteindelijk toehapte bevatte de muziek van Survive, om precies te zijn het nummer Dirge. De muziekstijl paste zó goed bij de stijl van de serie, dat de vraag snel volgde of zij de muziek voor de hele serie wilde doen…

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply