fbpx Skip to main content

Lorne Balfe is een Schotse componist, geboren en getogen in Inverness. Hij groeide op in een zeer muzikaal huishouden. Zijn vader runde een studio waar de groten der aarden opnamen, en zijn moeder bespeelde meerdere instrumenten.

Balfe is een van de vele discipelen van Hans Zimmer. Hij studeerde aan het Fettes College in Edinburgh, waar hij de opdracht kreeg een brief te sturen om ergens stage te lopen. Dit werd uiteindelijk Remote Control Productions van Zimmer, waar hij uiteindelijk bleef hangen en aan de hand van Zimmer aan ontzettend veel scores heeft meegewerkt zoals Inception, The Dark Knight Saga en Pirates of the Caribbean alvorens hij solo aan de slag ging.

In zijn zeer productieve carriere heeft Balfe inmiddels enkele iconische thema’s geschreven zoals His Dark Materials, maar ook bestaande thema’s bewerkt. Voor films als Terminator Genisys, Bad Boys For Life en Mission Impossible: Fallout gebruikte hij de beroemde thema’s uit het verleden, en gaf er zijn compleet eigen draai aan. En niet zonder succes… Balfe is inmiddels ook aangesteld als componist voor Mission Impossible 7 & 8.

In gesprek met de mannen van Score The Podcast legt Balfe uit waarom hij zo graag bestaande thema’s gebruikt en hoe hij hier zijn eigen draai aan geeft.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply