fbpx Skip to main content

De Zweedse componist Ludwig Göransson is bekend van o.a. Tenet, Black Panther (waar hij een Oscar voor won) en The Mandalorian.

Göransson begon zijn carrière in 2008 als assistent voor filmcomponist Theodore Shapiro. Als producer is hij sinds 2010 ook actief voor verschillende artiesten, waarvan de meeste albums voor Childish Gambino (Donald Glover). Zijn muziekstijl voor films is erg variërend, van keiharde hiphop tot klassieke muziek.

Toen de nieuwe Star Wars serie The Mandalorian werd aangekondigd, verwachtte veel mensen het klassieke en grootse klassieke geluid van de John Williams scores uit het verleden. Jon Favreau, de showrunner van The Mandalorian, werd dankzij Ryan Coogler gewezen op Ludwig’s werk. Jon vond zijn score voor Creed te gek en besloot hem dan ook te benaderen. Tijdens een setbezoek liet hij een nummer horen, waarna Favreau wist: dit is het thema van The Mandalorian. Iets dat past bij hoe anders de serie is, maar tóch Star Wars.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply