fbpx Skip to main content

De Zweedse componist Ludwig Göransson is aan een ongekende opmars bezig in Hollywood. Met scores voor The Mandalorian, zijn Oscar winnende score voor Black Panther en onlangs Tenet weet hij alle ogen van de wereld op zich gericht.

Göransson begon zijn carrière in 2008 als assistent voor filmcomponist Theodore Shapiro. Hij componeerde meerdere malen de originele filmmuziek voor filmregisseur Ryan Coogler waaronder de films Fruitvale Station en Creed, alvorens hij Black Panther mocht scoren. Als producer is hij sinds 2010 ook actief voor verschillende artiesten, waarvan de meeste albums voor artiest Childish Gambino (acteur Donald Glover).

Voor Tenet mocht hij voor het eerst samen werken met een van de populairste regisseurs van het moment, Christopher Nolan. Nolan, die normaal vooral met Hans Zimmer samenwerkt maar die kon niet vanwege een volle agenda, is niet alleen een visionair maar ook een ontzettend muzikaal persoon. In een interview met de mannen van Score The Podcast legt Göransson uit hoe muzikaal precies…

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply