fbpx Skip to main content

Marco Beltrami is opgeleid door niemand minder dan Jerry Goldsmith. Beltrami is het meest bekend om zijn werken voor horrorfilms, waaronder de filmreeks Scream en de film Resident Evil. Dat is ironisch, want voor hij aan Scream werkte had hij nog nooit een horror film gezien. Hij heeft meerdere malen samengewerkt met de filmregisseurs Wes Craven en Guillermo del Toro. Beltrami heeft twee Oscar-nominaties, een Golden Globe-nominatie en Emmy Award-nominatie op zak.

Zijn Oscar nominaties ontving hij voor de films 3:10 To Yuma en The Hurt Locker. Maar Le Mans ’66, ook wel bekend als Ford v Ferrari, had niet vreemd gestaan in dat rijtje. De film vertelt het verhaal over de 24 uurs wedstrijden van Le Mans van de 60’s, waar Ford de hegemonie van Ferrari wilt doorbreken. Volgens Beltrami zelf, de beste film waar hij ooit aan heeft meegewerkt.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply