fbpx Skip to main content

Mark Mothersbaugh werd eind jaren zeventig bekend als medeoprichter, leadzanger en toetsenist van de new wave band Devo, waarvan “Whip It” in 1980 een top 20 single werd in de VS en die sindsdien een cultstatus heeft behouden.

Naast zijn werk met Devo heeft Mothersbaugh muziek gemaakt voor televisieseries, films en videospelletjes via zijn productiebedrijf Mutato Muzika. Hij componeerde de muziek voor de tekenfilmserie Rugrats en de drie bijbehorende bioscoopfilms.

Mothersbaugh staat bekend om zijn immense collectie van instrumenten. De vreemdste creaties pikt hij op waar hij ze dan ook tegenkomt, en hij gebruikt ze ook in zijn scores. De bekende piano uit de intro van Rugrats was bijvoorbeeld een klein speelgoedpianootje dat hij vond op een rommelmarkt.

Toen Taika Waititi zijn visie voor Thor: Ragnarok mocht doorvoeren in de Marvel Cinematic Universe wist hij dat hij een unieke componist nodig had, en kwam hij al snel bij Mothersbaugh uit. Maar hoe is de muzikant van Devo uiteindelijk film componist geworden?

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply