fbpx Skip to main content

Michael Abels, geboren & getogen in Arizona, is een componist die het best bekend is vanwege zijn samenwerking met regisseur Jordan Peele.

Abels had een relatief late doorbraak toen Peele hem vroeg de score te verzorgen voor zijn horror film Get Out. Voor de opvolger van Get Out, genaamd Us, verzorgde Abels ook de score en kreeg hij de award voor Discovery Of The Year bij de jaarlijkse World Soundtrack Awards.

De samenwerking tussen Jordan Peele en Michael Abels is productief en zeer lucratief, Steven Spielberg tipte Peele zelfs al zijn films met Abels te blijven doen en zo een band op te bouwen zoals Spielberg zelf met John Williams heeft.

Voor de film Us heeft Abels een leuke anekdote over het hoofd thema getiteld ‘Anthem’. Want die vocalen… zijn die nou Latijns of betekent het niks?

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply