fbpx Skip to main content

Natalie Holt is een veelvuldig bekroonde Britse componiste die haar opleiding genoot aan de Royal Academy of Music in Londen en de National Film & Television School.

Ze is een volleerd violiste en altvioliste en heeft opgetreden in de Royal Albert Hall en tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen. Ze is bekend om haar experimentele op strijkers gebaseerde muziekstukken, waarop ze ook veel viool, piano en vintage synthesizer speelt, maar ook om haar grote orkestrale muziek die ze opneemt in de Londense Abbey Road Studio’s.

Ze won de prestigieuze Ivor Novello award in 2015, werd in 2017 Associate van de Royal Academy of Music, werd in 2017 genomineerd voor een Emmy award en won in 2018 de Best International Score op het Beijing International Film Festival voor haar score op Journey’s End met Hildur Guðnadóttir.

Hoewel Holt al de nodige scores op haar naam heeft staan, brak ze in 2021 definitief door met haar muziek voor de Marvel-serie Loki. In deze serie maakt ze, naast haar geliefde viool, piano en synthesizer, ook veel gebruik van een ander bijzonder instrument: de theremin. Dit instrument staat bekend om het ‘enge’ geluid dat het kan produceren. Een perfecte match voor Loki dus.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply