fbpx Skip to main content

Nathan Barr is een gitarist en violist uit de Verenigde Staten. Hij begon met zijn muziek studie in Japan, voordat hij terugkeerde naar de VS als volleerd muzikant. Barr staat bekend om zijn immense verzameling muziek instrumenten, van gitaren tot het originele orgel van 20th Century Fox. Het stond stof te verzamelen en dat vond hij een doodzonde, gezien de historische waarde, waarop hij het besloot te kopen.

Na zijn terugkeer in de VS was hij op zoek naar een baan en kwam hij via via terecht bij Hans Zimmer, die op zoek was naar een nieuwe assistent. Barr werd vervolgens een van de vele discipelen van Zimmer. Maar hoe kwam hij precies bij Hans Zimmer terecht als muzikant zonder enige ervaring in filmmuziek?

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply