fbpx Skip to main content

Pinar Toprak is een van origine Turkse componist, geboren in Istanbul waar zij op vijf jarige leeftijd haar klassieke muzikale opleiding begon. Tijdens haar opleiding aan het conservatorium lag haar focus op arrangeren en verschillende instrumenten, waarna ze verhuisde naar Chicago om Jazz te leren, en vervolgens naar Boston.

Vandaag de dag is Pinar een succesvolle componiste, met tot dusver Captain Marvel als haar absolute hoogtepunt. Dat is niet altijd zo geweest. Na het afronden van haar school had Pinar het een tijdje moeilijk, ze wist niet wat ze wilde en was bijna blut. Tot ze met haar laatste geld een score van Hans Zimmer op de kop tikte. Het sloeg in als een donderslag bij heldere hemel.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply