fbpx Skip to main content

Rachel Portman begon muziek te schrijven voor televisieseries en films van onder meer de BBC, nadat ze had geëxperimenteerd met muziek voor studenten films. Als componist schreef ze aan meer dan 100 producties van film, televisie en theater. Haar werk werd gewaardeerd en dat leverde onder meer een Oscar op voor haar werk voor de film Emma.

In 2015 ontving ze een Emmy Award voor de muziek van televisiefilm Bessie. Andere bekende werken zijn The Lake House, Chocolat, Mona Lisa Smile en The Vow. Portman werd in 2010 benoemd tot Order van het Britse Rijk in de New Year Honours voor haar muzikale bijdragen.

Portman, komt uit een groot gezin met vijf kinderen, maar geen muzikaal gezin. Haar moeder had wel veel passie voor muziek en zorgde dat Rachel haar droom kon waar maken. Ze blikt terug op het begin van haar carriere.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply