fbpx Skip to main content

Rob Simonsen komt uit een zeer muzikale familie. Zijn grootmoeder was zanglerares en hij speelde zelf op jonge leeftijd al piano. Hij begon zijn muzikale carrière als assistent van Mychael Danna. Deze samenwerking kreeg een vervolg als additioneel componist en mede-componist voor de producties van Danna. Sinds 2010 componeert Simonsen zijn eigen filmmuziek. Je kunt hem kennen van zijn werk voor Foxcatcher, The Age Of Adeline en Burnt.

Dit jaar schreef hij zijn eerste score voor een echt grote blockbuster; Ghostbusters Afterlife. De film die de Ghostbusters franchise nieuw leven in moet blazen. In de film vindt een nieuwe generatie de apparatuur van de originele Ghostbusters, wat inmiddels een grijs en vergeten verleden voor de wereld is. Een taak waar je als componist maar aan moet durven beginnen, de originele films zijn nog steeds ongenadig populair.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

2 Comments

Leave a Reply