fbpx Skip to main content

Robert Aiki Aubrey Lowe is ook wel bekend als Lichens. Lowe was eerder lid van 90 Day Men voordat hij met zijn soloproject begon. In liveoptredens zijn Lichens composities spontane arrangementen van stem- en modulaire synthesizer-patchstukken. In het verleden gebruikte Lowe akoestische en elektrische gitaren, en bij sommige gelegenheden percussie.

Al deze unieke stijlen hoor je ook terug in zijn filmscores voor o.a. Miss Lovely en Candyman. Het is ook niet gek dat hij vaak heeft samengewerkt met de IJslandse Johann Johannsson en Hildur Guðnadóttir, die elk ook een uniek en eigen geluid hebben. Hij werkte met hun aan Arrival en Sicario, en trok deze stijl door in zijn eigen filmscores.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply