fbpx Skip to main content

Serj Tankian is voor velen een legendarisch figuur. Hij is de leadzanger en mede-oprichter van de rockband System Of A Down, een band van Armeense afkomst die grote hits heeft gescoord met nummers als Chop Suey!. Serj heeft altijd tegen onrechtvaardigheid en agressie gestreden en vaak geprotesteerd tegen oorlog. Hij strijdt al jaren voor de erkenning van de Armeense Genocide en uitte regelmatig kritiek tegenover Turkije omwille van de herhaalde ontkenning door het land van het bestaan van de genocide.

Na jaren lang schrijven, opnemen in studio’s en vooral touren brak er met de pandemie een compleet andere tijd aan voor Tankian. Hij kon zich eindelijk focussen op iets dat hij al heel lang wilde doen: muziek schrijven voor film. Hoe maakte hij die switch van System Of A Down, naar films?

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply