fbpx Skip to main content

Steven Price is een Britse componist die voor zijn score van Gravity in 2014 de Oscar voor Best Score won. Zijn passie voor muziek begon toen hij vijf jaar oud was en al gitaar speelde. Na zijn studie aan de universiteit van Cambridge werkte hij in een studio, waar hij gitaar solist was bij het London Symphony Orchestra. Als programmeur en arrangeur werkte hij al aan films als The League Of Extraordinary Gentlemen en Around The World In 80 Days, voor hij ontdekt werd en zelf muziek mocht gaan schrijven voor de film Attack The Block.

Het was regisseur Edgar Wright die hem een kans gaf met Scott Pilgrim vs. The World en Attack The Block. Regisseur Alfonso Cuaron hoorde later Price’s werk aan Attack the Block en haalde hem aan boord voor zijn Oscar-winnende werk aan ‘Gravity’.

Score the Podcast

De composer of the week wordt mede mogelijk gemaakt door Score: The Podcast. De enige podcast welke je meeneemt in de studios van Hollywood’s meest gerenommeerde componisten en muzikale verhalenvertellers. Luister naar Score: The Podcast via Apple Podcasts, Spotify of waar je het liefst naar jouw podcasts luistert.

One Comment

Leave a Reply